Ametlik Eesti rekord -101 m

Eesmärk täidetud

1. detsembril, kell 13:04, tegin teoks pikalt planeeritud eesmärgi ja unistuse, sukeldudes hinge kinni hoides üle 100 meetri piiri, püstitades sellega ametlikult Eesti rekordi ja kõige sügavama soorituse. Alustasin selle eesmärgi suunas töötamist 2017 aasta sügisel ning alates sellest hetkest olen kõik need aastad suurenisti elanud vaid selle sihi nimel. Lõpuks on see tehtud ja nüüd jagan seda teiega.

Rekordi andmed

Distsipliin: No Limits (NLT)
Asukoht: Sharm El Sheikh, Egiptus, Only One Apnea Center
Sügavus: 101.0 meetrit
Kestvus: 2 minutit ja 41 sekundit
Meeskond: Marco, Federica, Cristina, Aivi, Elin, kaks AIDA kohtuniku, 2 sukeldujast allveefotograafi, RIB päästekaater ja hüperbaariline doktor.

Sponsorid ja toetajad

Suur kummardus ja aitäh minu peasponsorile Fenix Adventure ja Fenix Casinole – Teie toetus ja seljatagune kõnealuse projekti raames on olnud kriitilise tähtsusega, eriti täna, kus kogu maailmas reisimine on logistiliselt keerukas ja väga kulukaks kujunenud. Tänu tugevale seljatagusele sain mina oma rollile maksimaalselt keskenduda ja teha seda, milleks kõik need aastad ette valmistunud olin. Nagu näha, saime püstitatud eesmärgiga tugevalt ja hästi hakkama.

Suur austus ja aitäh Jane Komp, et oled alati uskunud ja mulle nende eesmärkide suunas liikumiseks oma panuse ning võimalused loonud. Lisaks soovin tänada Paul Tiislerit ja Reinpauli, kes on loonud paindlikud võimalused kõikide nende aastate jooksul, et saaksin sellisel tasemel selle spordiga töö kõrvalt tegeleda. Lõpetuseks veel suur aitäh Priit Vungo ja Pricon OY‘le oma panuse eest minu projekti lõpusirgel.

Minu suur kummardus ja austus Teie kõikide suunas, kes mind iial aidanud on ning selle eesmärgi täitumisele “tule alla puhusite”.

Inimesed ja meeskond

Nagu olen varasemalt öelnud, ütlen ja kordan seda veel – sellist teekonda on raske ja peaaegu võimatu ette võtta üksinda, ilma tugeva seljataguse ja meeskonnata. Sponsoritel ja toetajatel on oma tugev roll sellel teekonnal, ent lisaks omavad väga tähtsat rolli ka erinevad inimesed, kes minu eesmärgiga läbi nende aastate seotud on olnud.

Eelkõige sai see kõik reaalsuseks tänu minu treenerile Marco Nonesele, kes nägi vaeva ning jagas minuga oma kogemuste pagasit, juhatades mind läbi terve selle teekonna sügavale sinisesse. Mul on au olla sportlaseks tema nimekirjas, kes on saanud hakkama sukeldumisega üle kolmekohalise sügavusenumbri.

Lisaks soovin tänada kõiki neid inimesi, kes on läbi aastate minu kõrval oma panuse andnud: Chiara, Gus, Jennifer, Malte, Federica ja Cristina. Minu suur tänu läheb ka endisele maailmarekordi omanikule George Panagiotakisele, kes viis minu füsioloogilise ettevalmistuse hoopis teisele tasemele. Olen tänulik, et suutsin näha nii palju vaeva ja leida enda kõrvale inimesed, kes kõik oma erinevate rollidega selle tulemuse saavutamisele kaasa aitasid.

Lõpetuseks tahan välja tuua oma armsa Aivi, kes oli kõik need keerulised ja intensiivsed kolm nädalat minu kõrval, oodates platvormil kuidas ma minutiteks sügavale sinisesse ära kaon ja seejärel tagasi pinnale naasesin. Tehes seda erinevates olukordades, seisundites ja tujudes, näidates sellega välja tõelist toetust ja hoolivust. Üks võimas ja ehe naine oma sõna otseses mõttes, kõige suuremas ja ehtsamas tähenduses. Aitäh, mul on tõesti au, et minu meeskonda kuulud.

Järelkaja

Selja taha jääb pikk teekond üle kivide ja kändude. Põhiliseks võtmesõnaks nende aastate jooksul on kahtlemata üks suur ja sügav eneseareng. Palju õppimist ja treenimist, nii vaimselt kui füüsiliselt. Epideemiaga seotud ümberkorraldused tegid selle teekonna lõpusirge eriti kurnavaks.

Peab tõdema, et see on uskumatu, kui suurt rolli omab meie spordis selliste väljakutsete puhul vaim ja mentaalne pool. See on kahtlemata üks äärmuslik väljakutse, mis jääb meelde kogu eluks ja on õpetanud mulle, mida tegelikult tähendab inimeseks olemine. Kindlasti võtan selle eraldi teemana ette ning jagan kõiki oma elamusi ning kogemusi, õppetunde ja teadmisi, mis selle väljakutse ja aastate raames omandanud olen.

Nüüd võtan aja maha, puhkan ja võtan kõik need möödunud aastad kokku. Ikka selleks, et varsti alustada uut teekonda ning kindlasti mitte lihtsamat, kui see tänaseni oli. Tänan kõiki, kes õnnitlesid, tervitasid, edu soovisid ja olemas olid. Ühtlasi vabandan, et pole jõudnud teile kõigile vastata, sest lihtsalt pingelangus tegi oma töö ja vajasin palju aega, et tagasi argielu toimetustesse sukelduda.

Järgmiste seiklusteni!

About the author

Kaspar Eevald

Jahin siin elus kõike, mis mind ja mu mõtlemist täiustab. Huvitun mõtlemise iseärasustest ning kõigest sellest, mis ratsionaalse mõistuse eesriide taha peitub.

By Kaspar Eevald

Kaspar Eevald

Jahin siin elus kõike, mis mind ja mu mõtlemist täiustab. Huvitun mõtlemise iseärasustest ning kõigest sellest, mis ratsionaalse mõistuse eesriide taha peitub.

Mida siit leiad?

Minu tegemised vabasukeldumises ja spordis, mõned mõtisklused ühiskonna, psühholoogia ja filosoofia teemadel.